Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Duurzame gebouwen als katalysator voor de gehele bedrijfsvoering

Hotel en congrescentrum Papendal, Arnhem, Arnhem
77 Algemeen

Details evenement

24 mei 2016
14:00 uur
Hotel en congrescentrum Papendal, Arnhem, Arnhem
ESCoNetwerk.nl
030-3039761
Gratis voor de doelgroep

Of het nu gaat om kantoren, zorggebouwen, ziekenhuizen, sportcomplexen of andere gebouwen; verduurzaming leidt nooit alleen maar tot lagere energiekosten. Veel organisaties merken dat de vraag 'hoe kan mijn energierekening omlaag?' leidt tot een aanpak die vele spin-offs kent, over de hele linie van de organisatie.

Een inspirerend voorbeeld is zorggroep Amstelring, waar een betere energiehuishouding zorgt voor een comfortabele en gezonde zorgomgeving, waar zorgbehoevenden en verpleegkundigen minder snel ziek worden en beter functioneren. De energiereductie-vraag leidde bovendien tot het beter nadenken over vastgoedvisie en daardoor het bewust maken van keuzes, die anders nog jaren vooruit waren geschoven.

Maar hoe gaat u beginnen? Kiest u voor laaghangend fruit? Want verduurzaming vraagt niet altijd om fysieke ingrepen. 1 van de grootste quickwins (met een gemiddelde besparing van 20-25%) zit in het goed inregelen en monitoren van de energie-installaties. Of kiest u juist voor een integrale aanpak? Ook dat kan stap voor stap en de energiereductie-vraag blijkt een uitstekend begin van een project.

ESCoNetwerk organiseert op 24 mei een praktijkseminar waar 2 opdrachtgevers aan het woord komen over de resutlaten van hun verduurzamingstraject. 

Klik hier voor programma, aanmelding en meer informatie; 

http://us7.campaign-archive1.com/?u=f3cabf88f67bb04b497f5a5f3&id=992adc4cb3&e=[UNIQID]