Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Vroeggeboorte Van preventie tot lange-termijn consequenties

CineMec Utrecht, Utrecht
103 Algemeen

Details evenement

24 mei 2016
09:30 uur
CineMec Utrecht, Utrecht
scem
isolleveld@scem.nl
0345 576642
199/239

Dit congres behandelt vroeggeboorte vanuit twee verschillende invalshoeken. Ten eerste is er aandacht voor preventie van vroeggeboorte. Immers, vroeggeboorte is de belangrijkste bijdragende factor in de verloskunde aan perinatale morbiditeit en mortaliteit. Wat kunt u als zorgverlener doen om dit probleem te voorkomen? De nieuwste inzichten op het gebied van preventie komen deze dag aan de orde, van preconceptiezorg tot zorg tijdens de zwangerschap.
Ten tweede worden de lange-termijnconsequenties na een vroeggeboorte belicht. Wat als het kind toch te vroeg geboren wordt? Wat zijn dan de gevolgen op korte en lange termijn? Niet alleen voor het kind maar ook voor de ouders en het gezin.
Een dag met als uiteindelijk doel de optimale ontwikkeling van elk (prematuur) geboren kind. U kunt rekenen op mooie inhoud en een verfrissende aanpak. Plus tastbaar resultaat. Want u kunt de volgende dag direct aan de slag met de aangereikte handvatten!