Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Post bachelor opleiding Consulent begeleiding Wmo en Wlz

t/m 11-11-2016 - Oudlaan 4, Utrecht
470 Algemeen

Details evenement

06 juni - 11 november 2016
13:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
2250

Het werkveld van de Consulent begeleiding Wmo en Wlz verandert snel en ingrijpend en de eisen die aan u als professional worden gesteld, zijn hoog. Van u worden een professionele houding, inhoudelijke kennis en effectieve gespreksvaardigheden verwacht. De indicerende gesprekken zijn voor een belangrijk deel bepalend voor het realiseren van het juiste plan.

Het gaat niet om standaard oplossingen, maar om cliënten met ieder een eigen verhaal, dat vraagt om een oplossing op maat. De zorg aan de cliënt kan divers zijn: ambulante begeleiding, beschermd wonen, kortdurend verblijf en/of dagbesteding. Voor u van groot belang om van alle markten thuis te zijn!

Q-Academy verzorgt in samenwerking met HBO Drechtsteden de post bachelor opleiding Consulent begeleiding Wmo en Wlz. Deze opleiding is praktisch van aard en wordt aangeboden in een combinatie van 4 klassikale middagen en 12 e-learningmodules. Tijdens de opleiding krijgt u volop de ruimte voor uw eigen leervragen.

Na afloop van de opleiding beschikt u over de benodigde kennis en competenties om adequaat bij te kunnen dragen aan de indicatiestelling van cliënten.

- U kent de belangrijkste beleidsregels t.a.v. Wmo en Wlz en weet deze toe te passen.
- U kent de informatiebronnen t.a.v. Wmo en Wlz en weet deze effectief en efficiënt te raadplegen.
- U bent in staat de verschillende ziektebeelden te herkennen en op basis daarvan advies te verstrekken in relatie tot wet- en regelgeving.
- U kunt op effectieve wijze gesprekken met cliënten te voeren.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Post bachelor opleiding Consulent begeleiding Wmo en Wlz