Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Strategisch Vastgoedmanagement van Grote (Zorg)Vastgoedportefeuilles

Utrecht of Almere
146 Algemeen

Details evenement

21 september 2016
14:00 uur
Utrecht of Almere
BouwRegieNetwerk
Gratis voor de doelgroep (zorg, woco en gemeenten)

Voor gemeenten en zorginstellingen met een grote portefeuille (80 tot 800 objecten) ligt in het effectief managen en optimaliseren van gebouwen een flinke uitdaging. Omdat vastgoed voor deze organisaties een belangrijk bedrijfsmiddel is waarmee de missie en visie waargemaakt moet worden, is het van belang dit professioneel aan te pakken. Maar hoe bewaar je overzicht om de juiste strategische beslissingen te kunnen nemen?

Voor gedegen portefeuillemanagement is de beschikbaarheid en de analyse van de juiste beleids- en vastgoedinformatie op zowel object- als op (deel)portefeuilleniveau cruciaal. Het is data die eigenlijk altijd al wel aanwezig is binnen de vastgoedorganisatie, maar die nog niet is samengebracht tot informatie. Dat terwijl overzicht onmisbaar is als je de kansen en opgaven van je portefeuille goed wilt identificeren, om zo vastgoed integraal te kunnen managen.

Dit klinkt allemaal heel logisch en iedereen snapt het nut van professioneel vastgoedmanagement, maar de praktijk is vaak weerbarstig. Daarom organiseert BouwRegieNetwerk op woensdag 21 september 2016 in Utrecht een masterclass ‘Strategisch Vastgoedmanagement’ voor partijen met een grote vastgoedportefeuille, zoals gemeenten, woningcorporaties, zorginstellingen, onderwijs en private vastgoedeigenaren. Ofschoon er voor deze vastgoedpartijen sprake is van wezenlijk ander(e) gebruik(ers), is er wel degelijk een gedeelde rode draad en kunnen vastgoedpartijen veel van elkaar leren.

Wij hebben zowel Altrecht GGZ als de Gemeente Almere gevraagd om deze middag met u te delen hoe zij hun beschikbare vastgoeddata combineren om een totaaloverzicht te krijgen. En hoe zij deze informatie vervolgens kunnen inzetten om te komen tot gedegen beslissingen.

In een aansluitende workshop laten we u zien hoe u zelf uw vastgoeddata kunt combineren tot vastgoedinformatie voor een slimmer en beter vastgoedbeheer.

Voor meer informatie, het programma en aanmelding kunt u terecht op deze pagina