Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Symposium Crisismanagement bij VUmc

Amstelzaal, VUmc, Amsterdam
330 BSL/Zorgvisie

Details evenement

08 september 2016
12:45 uur
Amstelzaal, VUmc, Amsterdam
Zorgvisie i.s.m. VUmc
06 - 192 69 654
€ 249,- vroegboekprijs t/m 1 juli

Is er binnen uw zorginstelling aandacht voor crisismanagement? Weet u wat u te doen staat bij acute evacuatie? Volgt u de procedures of wordt er ad hoc te werk gegaan?

Op 8 september 2015 sprong er een hoofdwaterleiding naast VUmc. Miljoenen liters water stroomden het ziekenhuis in, met alle gevolgen van dien. Gezien de landelijke media-aandacht, kunt u het bijna niet gemist hebben. Een jaar later, op 8 september 2016 krijgt u een kijkje achter de schermen tijdens het Symposium Crisismanagement bij VUmc, een ziekenhuis onder water.

Hoe evacueer je bijna 350 zeer zieke patiënten binnen twaalf uur naar zo’n veertig ziekenhuizen? Zo’n grote, niet voorziene, verplaatsing van patiënten is niet eerder voorgekomen in Nederland. Luister naar de lessons learned van VUmc, deel ervaringen met collega’s en krijg handvatten om de risico’s in uw organisatie te beperken.

U krijgt antwoord op vragen als:
- Hoe borg je patiëntveiligheid? 
- Snel en efficiënt samenwerken, hoe doe je dat?
- Bestaan er procedures of hoe worden ze bepaald? 
- Schade beperken is dat mogelijk en hoe dan? 
- Wat is er nu nog voelbaar van de gebeurtenissen van afgelopen september?

Hoor het échte verhaal
De sprekers van deze dag hebben allen op hun eigen manier een belangrijke rol gespeeld bij de overstromingen. Wat deden zij? Wat dachten zij? Hoe kijken zij een jaar later terug? Luister naar hun onuitwisbare herinneringen.

Meld u hier aan.