Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Beter Worden

NBC Congrescentrum , Nieuwegein
232 Algemeen

Details evenement

26 januari 2017
09:00 uur
NBC Congrescentrum , Nieuwegein
MediRisk
030 2474149
€ 450,-

 

 

 

 

 

BETER WORDEN - een Onderlinge reis naar Patiëntveiligheid 2.0 

We komen er steeds vaker achter dat er naast leren van en reageren op wat er niet goed gaat in de zorg, meer nodig is om te komen tot verbetering van patiëntveiligheid. Inzicht in waarom het in de zorg bijna altijd wel goed gaat, is minstens zo waardevol, getuige ook de snelheid waarmee de beweging Patiëntveiligheid 2.0, ook wel Safety II genoemd, internationaal aan terrein wint.

Tijdens het congres Beter Worden wordt duidelijk wat we op dat gebied van elkaar kunnen leren. Een aantal prominente internationale sprekers die hun sporen op dit gebied ruimschoots hebben verdiend - Sidney Dekker en Erik Hollnagel - gaan met u het gesprek aan over wat Safety II kan brengen en hoe je het onderdeel maakt van je doen en denken: in teamperformance, in de patiënt centraal stellen, in ‘just culture’. Lucien Engelen schetst vervolgens de toekomst waarin innovatie en de weg naar een omgeving waarin de patiënt de regie neemt over zijn eigen zorg, hand in hand gaan.