Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Normenkennis accreditatiesystemen

Oudlaan 4, Utrecht
13 Algemeen

Details evenement

23 november 2017
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
088-1020950
440

De accreditatiesystematiek in de zorgwereld heeft een grote verandering ondergaan. Kenmerkend aan deze verandering is dat het zorgproces van de patiënt meer leidend is in de opbouw van de normen en de toetsing. Dit betekent niet alleen een toetsing op papier, maar vooral in de praktijk. Daar waar het gebeurt: in het primaire proces, op de werkvloer. Hoe gaat u aan de slag met de vernieuwde normenkaders en de normensets? Bent u klaar voor de organisatorische implementatie en zijn alle stappen gezet in de voorbereiding op de accreditatie? Binnen zorgorganisaties worden diverse keurmerken geselecteerd om de kwaliteit en veiligheid van zorg aantoonbaar te maken. Afhankelijk van het profiel van de organisatie wordt daarin een keuze gemaakt tussen ISO voor de zorg, JCI of het vernieuwde NIAZ: NIAZ-QMentum. Werken met een nieuw normenkader, vraagt om verandering in zelfevaluatie, het beschrijven van kritische processen, voorbereiden op externe toetsing en een auditmethodiek. Zo wordt in de externe audits van JCI en NIAZ-QMentum de tracermethodiek gebruikt als auditmethode. De training ‘Normenkennis accreditatiesystemen’ biedt u de noodzakelijke kennis van de door u gekozen norm om daarmee een plan te maken hoe u uw organisatie conform die norm gaat laten toetsen. We doorlopen alle stappen op het gebied van de organisatorische implementatie en de voorbereiding op de accreditatie middels uw nieuwe accreditatiestelsel. Na afloop van deze training: ◦heeft u inzicht in de achtergrond van het normenkader ◦bent u bekend met de accreditatievereisten ◦heeft u inzicht in de opbouw van de normensets ◦kunt u de normen beter interpreteren ◦kunt u prioriteren op basis van de normen ◦heeft u inzicht in de stappen die gezet moeten worden in de voorbereiding op accreditatie Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: https://www.qacademy.nl/opleidingen/open-trainingen/normenkennis-accreditatiesystemen