Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Master Crossover Creativity

t/m 01-09-2018 - Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU), Utrecht
159 Algemeen

Details evenement

01 september 2017 - 01 september 2018
Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU), Utrecht
Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU)
mastercc@hku.nl
afhankelijk van jouw situatie (meer informatie op de website)

Ben je op zoek naar een creatieve omgeving waar je jouw fascinatie of vraagstuk binnen het thema Zorg en Welzijn kunt verdiepen? Wil je een nieuwe toepassing ontwerpen, en innoveren over de grens van disciplines en sectoren? Dan vind je binnen de Master Crossover Creativity een inspirerende leeromgeving waar je jouw project op masterniveau kunt uitvoeren. Deze master is de nieuwste masteropleiding aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU).

Wicked problems
Onze samenleving staat voor een aantal grote uitdagingen. Vele ervan zijn complex, ook wel ‘wicked problems’ genoemd. Om ze op te lossen is cross-over samenwerking tussen disciplines en sectoren nodig. Grenzen oversteken vanuit het perspectief van ontwerpen noemen we 'crossover creativity'. Het vormgeven van deze samenwerkingen en daarbinnen het vinden van nieuwe oplossingen is een vak apart. Dat leer je in de Master Crossover Creativity.
Bij HKU vinden we dat ontwerpdenken en makerschap unieke nieuwe perspectieven inbrengen om wicked problems te lijf te gaan. We hebben daarin bijzondere expertise opgebouwd.

Futue Health: een van de Crossover Domeinen
De Master Crossover Creativity biedt je expertise en netwerken in de driehoek creativiteit-technologie-ondernemerschap. Onze ervaring is dat juist de verbinding in die driehoek nodig is om te komen tot culturele, sociale en economische vernieuwingen. We richten ons op cross-overs binnen zes domeinen: Future Health, Smart Living, Inclusive Society, Cultural Innovation, Social Business en Circular Economy. 'Future health' richt zich op zorg en welzijn van de toekomst.

Ga voor meer informatie en inspiratie naar www.hku.nl/mastercrossovercreativity