Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Eigen bijdrage aan zorginstelling verandert

De hoogte van de eigen bijdrage die bewoners van een zorginstelling betalen, verandert per 1 januari 2008. Een overgangsregeling van de overheid komt hiermee te vervallen. Dit staat te lezen op de website huisartsvandaag.nl.

De eigen bijdrage werd de afgelopen jaren voor verschillende groepen mensen op verschillende manieren berekend. Door een overgangsregeling van de overheid betaalden mensen met hetzelfde inkomen niet allemaal dezelfde eigen bijdrage. Volgens huisartsvandaag kijkt het Centraal Administratiekantoor waaraan de bijdrage moet worden betaald vanaf 1 januari 2008 alleen nog naar het verzamelinkomen of belastbaar loon van twee jaar geleden. Het CAK informeerde vorige week ruim 100.000 mensen over de wijziging. (Huisartsvandaag.nl)

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.