Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Prismant voorspelt personeelstekort zorg

SCHEVENINGEN - Binnen enkele jaren zal er een blijvend tekort aan verzorgend personeel ontstaan. Onderzoeksbureau voor de gezondheidszorg Prismant verwacht tegen 2011 een tekort van zo’n 20.000 medewerkers in verzorg- en verpleeghuizen.

Het aantal 70-plussers zal tussen nu en 2050 verdubbelen, terwijl het aantal jongeren dat voor een opleiding in de zorg kiest door een economische opleving zal dalen. Dit schrijft dagblad NRC-Handelsblad dinsdag.

Oplossing

Volgens de krant zien zorgverleners de oplossing van dit probleem vooral in het aanbieden van parttime contracten, omscholing en langer door werken en niet in het aantrekken van personeel uit het buitenland. (NRC)

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.