Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

VUmc bewaakt baby’s

AMSTERDAM - Het VU medisch centrum in Amsterdam heeft zes camera's ingezet naar aanleiding van de breuken die twee baby's opliepen in het ziekenhuis. De camera's hangen op de kraamafdelingen, de kinder-intensive care, neonatologie en de verpleegafdeling.

Het ziekenhuis ontdekte in enkele weken bij twee patiëntjes een onverklaarbare botbreuk, nadat ze voor iets anders waren opgenomen. Het medisch centrum schakelde daarop meteen de politie in. Het onderzoek naar de mysterieuze verwondingen duurt nog voort.

CBP heeft ingestemd

De camera's zijn bedoeld om bezoekers, patiënten en personeel te registreren. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP)en de ondernemingsraad hebben ingestemd met het verscherpte toezicht. Het VU medisch centrum is het eerste ziekenhuis dat cameratoezicht heeft ingesteld. (ANP)

Lees ook:

- Ook OLVG bewaakt kinderafdeling

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.