Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Directie stapt op bij Jeugdzorg Noord-Holland

De directie van Bureau Jeugdzorg in Noord-Holland is vertokken. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zegden het vertrouwen in de directie op omdat aanbevelingen na de zaak-Savanna slecht zijn opgevolgd, zo heeft gedeputeerde Sascha Baggerman woensdag bekendgemaakt.

Het provinciebestuur verplichtte Bureau Jeugdzorg twee jaar geleden een groot aantal maatregelen door te voeren om een tweede Savanna-zaak te voorkomen. Volgens gedeputeerde Baggerman voldoen de rapportages van gezinsvoogden en jeugdbeschermers echter nog altijd niet. "De risico's voor kinderen konden daardoor niet goed worden ingeschat," aldus Baggerman. "Hun veiligheid staat voor mij voorop." (ANP)

Lees ook:

Jeugdmanagers vormen 'Gideonsbende'

Websites:

Bureau Jeugdzorg Noord-Holland

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.