Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Dementerenden ontspannen in de treincoupé

Bewoners van de gesloten afdeling van zorgcentrum De Bieslandhof in Delft hebben sinds kort hun eigen treincoupé in de gang. Op echte treinstoelen kunnen de dementerenden via beeldschermen naar een voorbijtrekkend Nederlands polderlandschap kijken.

Het kunstwerk is gemaakt door de kunstenaars Lino Hellings en Yvonne Dröge Wendel in opdracht van Stichting Kunst in de Openbare Ruimte. De Coupé is al een succes gebleken. Volgens Lino Hellings zitten bewoners die voorheen bij de deur stonden omdat ze weg wilden, nu in de treincoupé. “De mensen wilden gewoon eens niets doen en in de trein is alles goed. Je hoeft niet met elkaar te praten, maar je kan rustig een kopje thee drinken of wat doezelen.” (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Bekijk de video van het interview met Lino Hellings in De Coupé.

Administrator

2 reacties

 • no-profile-image

  jetta

  geweldig, het is dat ik jong ben want anders had ik me in delf willen inschrijven, Ik ben zelf werkzaam bij amarant dienstverlening voor mensen met verstandelijke beperking voor velen aldaar zou dit een succes kunnen zijn, wat betreft de film lijkt het me ook geweldig om de seisoenen af te wisselen,mooi met herfst kleuren of het sneeuw van de winter geweldig.

 • no-profile-image

  nann

  een uitmuntend idee zo'n treincoupe, maar vitamine B12 en of Geriaforce moet ook gegeven worden aan deze mensen
  dementi is latijn voor vergeten. vitamine B12 en geriaforce helpen het geheugen weer te werken.

Of registreer u om te kunnen reageren.