Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Dementerenden ontspannen in de treincoupé

Redactie Zorgvisie
Bewoners van de gesloten afdeling van zorgcentrum De Bieslandhof in Delft hebben sinds kort hun eigen treincoupé in de gang. Op echte treinstoelen kunnen de dementerenden via beeldschermen naar een voorbijtrekkend Nederlands polderlandschap kijken.

Het kunstwerk is gemaakt door de kunstenaars Lino Hellings en Yvonne Dröge Wendel in opdracht van Stichting Kunst in de Openbare Ruimte. De Coupé is al een succes gebleken. Volgens Lino Hellings zitten bewoners die voorheen bij de deur stonden omdat ze weg wilden, nu in de treincoupé. “De mensen wilden gewoon eens niets doen en in de trein is alles goed. Je hoeft niet met elkaar te praten, maar je kan rustig een kopje thee drinken of wat doezelen.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Bekijk de video van het interview met Lino Hellings in De Coupé.

2 REACTIES

  1. geweldig, het is dat ik jong ben want anders had ik me in delf willen inschrijven, Ik ben zelf werkzaam bij amarant dienstverlening voor mensen met verstandelijke beperking voor velen aldaar zou dit een succes kunnen zijn, wat betreft de film lijkt het me ook geweldig om de seisoenen af te wisselen,mooi met herfst kleuren of het sneeuw van de winter geweldig.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.