Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gehandicapten gaan er fors op achteruit

Veel chronisch zieken en gehandicapten met een laag tot modaal inkomen gaan komend jaar fors in inkomen achteruit door de beperking van de aftrek van ziektekosten.

Gehandicapten en zieken die in AWBZ-instellingen verblijven, leveren 8 tot 9 procent in, chronische zieken of gehandicapten met een uitkering of een inkomen onder modaal vaak 2 tot 9 procent. Dat becijferde het Nibud in opdracht van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-raad).

Regeling Buitengewone Uitgaven

De regering wil met ingang van volgend jaar de fiscale regeling Buitengewone Uitgaven verruilen voor vaste toeslagen. “De inkomenseffecten blijken veel negatiever dan gedacht'', zei de CG-raad vrijdag. “De vaste toeslagen wegen niet op tegen het wegvallen van de aftrekposten.'' De toeslag kan een hoge zijn van 450 euro of een lage van 250 euro. Sommige mensen zouden helemaal niet voor compensatie in aanmerking komen. De Tweede Kamer debatteert 1 juli over de beperking van de aftrek. De CG-raad doet een dringend beroep op het parlement om het dreigende koopkrachtverlies voor de kwetsbare groepen te voorkomen. (ANP)

Lees ook:

'Gemeente verzorgt buitengewone uitgaven niet'
Gehandicaptenzorg is tegen bezuiniging
Bezuinigingen in AWBZ ophanden

Administrator

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ger Jansen

    schandalig,schofterig en ASOciaal.Er word niet gekozen voor een gehandicapt levenen zo'n stelletje aso'sdoet er nog een schepje bovenop!!rust en stabiliteithebben wij nodig!!

Of registreer u om te kunnen reageren.