Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Over deze acht bezuinigingen in de zorg denkt Rutte na

Het kabinet-Rutte verkent acht opties om te bezuinigen in de zorgsector. Gedacht wordt aan onder meer korting op ggz-tarieven, maagzuurremmers uit het basispakket en verhoging van het eigen risico. Dit staat in een bijlage van de Voorjaarsnota 2022.
Bezuiniging
Foto: anyaberkut/Getty Images/iStock
Premium

De overheid wil bezuinigen omdat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Marktwerking was zo’n 20 jaar geleden het toverwoord dat met name door toenmalig minister Annemarie Jorritsma door de politiek werd omarmd. Verdienmodellen , dat was het toverwoord, waar door de zorgbedrijven en aanverwante ondernemers snel op werd ingespeeld. De kosten rezen de mand uit. Alles wat men kan bedenken daar moet voor betaald worden. De zorg zoals we die kenden is verdwenen. Winstmaximalisatie is de kern. Maar ook fraude in de zorg. zie Follow the Money. Zorg komt uit je hart. Naastenliefde en niet als verdienmodel. De afbraak van de kruisverenigingen is geslaagd. De sociale cohesie die er was is verzakelijkt en daardoor is de zorg kapot gegaan. Zie ook hoe men omgaat met de verplegenden en verzorgenden die uit naastenliefde ook tijdens corona zich in bleven zetten . Loonsverhoging? nee hoor. Maar dat past om de zorg uit te kleden. Kleiner te maken. En nu dan weer een miljarden ingreep naar de burger toe. Door ambtenaren voorgesteld, maar die zitten hoog en droog en komen altijd goed weg, zie de toeslagenaffaire. Daar kan echt bezuinigd worden door honderden ambtenaren minder. Minder bedenksels van wetgeving die alleen de bevolking treffen.

  3. Er is niets aan de hand., Iedereen weet toch dat alleen belangrijke, deskundige, integere mensen weten wat goed is, de rest moet gewoon haar plaats kennen, dankbaar zijn, gehoorzaam, en hun domme brutale mond houden. Alleen massaal in actie komen, maar dat doen we niet omdat we inmiddels voldoende brood en speeltjes hebben. Huilie huilie doen lost niets op, evenmin voor Calimero spelen. .

   i

  4. Het afbraakkabinet van Rutte gaat gewoon door. Hoe lang gaat hij door om de kwestbaren te bealsten. Ik ben al bezig zorg te mijden. Sinds 3 maanden geleden had ik naar de oogarts moeten gaan. ook de tandarts had ik een mand geleden moeten bezoeken. Ik zoek af en toe mijn heil bij de alternatieve. Sinds de stroom vluchtelingen en asielzoekers is de zorg niet meer voor de Nederlanders. Waar blijft de stem van het volk? Misschien moet het plan van D66(partij van de dood) toch aangenomen worden zodat 70+ een eind aan kunnen maken. We worden tot wanhoop gedreven.

  5. Inzetten op preventie zou ook een optie kunnen zijn.
   Maar dat is investeren in iets waar je niks voor terugkrijgt.
   En dat is weer lastig als bezuiniging in te boeken.
   Dus het zal wel bij deze kaasschaafmethode blijven.
   Die er op neerkomt dat de zorgbehoevende burger meer uit eigen zak moet betalen.
   En mogelijk zorg zal gaan mijden.
   Maar ons leger is in ieder geval weer op orde.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.