Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

AMC steekt 30 miljoen in innovaties

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam trekt de komende drie jaar in totaal 30 miljoen euro uit voor innovatieve projecten. Het geld komt ten goede aan ontwikkelingen in de patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Dat heeft Louise Gunning, voorzitter van de raad van bestuur van het AMC, gezegd in haar nieuwjaarstoespraak.

Het AMC heeft hiervoor de afgelopen jaren geld kunnen vrijmaken door op bepaalde terreinen efficiënter te werken. Jaarlijks steekt het 10 miljoen euro in tien projecten.

Patiëntenzorg

Op het gebied van patiëntenzorg gaat bijvoorbeeld meer geld naar een centrum voor de behandeling van patiënten met tumoren in het maag-darmstelsel, naar hart- en vaatziekten, academische kindergeneeskunde, aandoeningen van het afweersysteem en infectieziekten. (ANP)

Lees ook:

AMC geeft artsen en verpleegkundigen rekenles
Revalidatie vraagt geld voor innovatie
Agis stopt miljoenen in zorginnovaties

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.