Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Sinai Centrum in Amstelveen beschoten

Het Sinai Centrum in Amstelveen is beschoten. Een onderhoudsmonteur schakelde gisterochtend de politie in toen hij een beschadigde ruit aantrof en de zaak niet vertrouwde. Het Sinai Centrum is een joodse instelling waar mensen met een verstandelijke handicap begeleiding krijgen.

Of de beschieting op het Sinai centrum te maken heeft met de situatie in het Midden-Oosten, is volgens een woordvoerster van het centrum volkomen onduidelijk. De woordvoerster wil verder geen commentaar op het incident geven. De PVV en SGP in de Tweede Kamer hebben vragen gesteld aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. PVV-leider Geert Wilders wil weten of het incident in Amstelveen een aanleiding is om de beveiliging van joodse gebouwen verder te verzwaren. (ANP)

Lees ook:

Toename aantal cliënten in ggz
Gebrek aan contanten in ggz opgelost
Gebruik isoleercellen in ggz is terug te dringen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.