Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nederlander in Australië veroordeeld wegens hulp bij zelfdoding

Een Nederlandse man is in Australië veroordeeld wegens het aanzetten tot zelfmoord. Hij kreeg drie jaar cel. Dat meldt Radio 1.

De man hielp zijn chronisch zieke vrouw sterven. Zij had zoveel pijn aan haar heup dat ze niet meer kon zitten, staan, lopen en liggen.

Geen pijnstillers

Het ziekenhuis zou haar geen pijnstillers meer willen geven omdat zij al aan haar maximum zat. Zij ging te rade bij Exit International, een organisatie die zich inzet voor legalisatie van euthanasie. Uiteindelijk kwam de vrouw om door verstikking.

Mededogen

De echtgenoot zegt te hebben gehandeld uit mededogen. Zijn vrouw zou hem hebben gesmeekt haar te helpen. Hij was niet actief betrokken bij de zelfdoding. De straf is drie jaar voorwaardelijk en de man hoeft niet daadwerkelijk de gevangenis in. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.