Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Artsen willen onderzoek naar stervenswens ouderen

Artsenorganisatie KNMG wil dat de Tweede Kamer een onderzoek instelt naar de omvang van de problematiek van ouderen met een stervenswens. Dat meldt vaktitel MedNet. Volgende week behandelt de Kamer het initiatiefwetsvoorstel van het burgerinitiatief Uit Vrije Wil.
Artsen willen onderzoek naar stervenswens ouderen

Dit burgerinitiatief wil 70-plussers het recht geven om op een humane manier hun leven te beëindigen als ze dit voltooid vinden. De KNMG wijst erop dat het huidige wetsinitiatief van Uit Vrije Wil kan botsen met de euthanasiewet. De organisatie vindt dat een onderzoek aan de maatschappelijke discussie ten grondslag moet liggen, aldus MedNet. Dat is indertijd ook gebeurd bij de totstandkoming van de euthanasiewet. Volgens de artsenfederatie is de Tweede Kamer bereid een onderzoek uit te voeren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verzoek om euthanasie al jaren stabiel
De euthanasiearts komt bij u thuis
'Wettelijk recht voor vrager euthanasie'
KNMG: Verwijs door bij moreel bezwaar euthanasie

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.