Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Minder geweld in ziekenhuizen

Ziekenhuismedewerkers geven aan zich veiliger te voelen op het werk. Het aantal meldingen van geweld in ziekenhuizen is in 2006 dan ook gedaald. Dat concludeert het Ziekenhuis Incident Registratiesysteem in de eindrapportage over 2006.

Van de 2284 incidenten ging het in 40 procent van de gevallen over mondeling dan wel lichamelijk geweld. In 2005 had nog ruim 51 procent te maken met geweld. Andere meldingen betroffen bijvoorbeeld diefstal, vernieling of ordeverstoring. In het gros van de gevallen (70 procent) is een arts, verpleegkundige of andere medewerker slachtoffer van het geweld. De plegers zijn meestal patiënten (41 procent), bezoekers (11,7 procent) of begeleiders van patiënten (11,5 procent). (ANP)

Lees ook:

Agressie reden voor zoeken andere baan
Straf verdubbelen voor 'hufters'

Website:

Ziekenhuis Incident Registratiesysteem

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.