Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Eerste Nederlandse zorginstelling met NEN7510-certificatie

Triversum heeft als eerste Nederlandse zorginstelling de NEN7510 certificatie behaald. Lloyd’s Register Quality Assurance heeft het eerste certificaat tegen de nationale norm voor informatiebeveiliging in de gezondheidszorg, NEN7510 uitgereikt aan Triversum, centrum voor kinderen jeugdpsychiatrie te Alkmaar.

De NEN7510 norm biedt een gemeenschappelijk raamwerk voor het inrichten van de informatiebeveiliging in de gezondheidszorg. Dit kader is nodig met het oog op de samenwerking tussen en binnen verschillende organisaties in de gezondheidszorg. De norm schenkt extra aandacht aan de beheersing van de toegang tot gegevens. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.