Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Diabetesvereniging en VitalHealth beginnen portaal

Diabetesvereniging Nederland is deze week in samenwerking met VitalHealth een portaal begonnen voor diabetespatiënten. De portaal MijnDVN.nl richt zich met name op het mogelijk maken van zelfmanagement van diabetespatiënten.

Via de portaal moeten diabetespatiënten toegang krijgen tot hun persoonlijk medisch dossier en zorgplan. Om dit mogelijk te maken heeft VitalHealth een open interface die de relevante standaarden ondersteunt. Mijn DVN is onafhankelijk van welk Huisartsen Informatie Systeem (HIS) of Keten Informatie Systeem (KIS) wordt gebruikt. Het is de bedoeling van Diabetesvereniging Nederland en VitalHealth om op termijn de portaal uit te breiden naar andere chronische ziektebeelden zoals reuma, astma, COPD en hart- en vaatziekten. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.