Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ouderen Almere dichter bij elkaar door videotechnologie

De gemeente Almere, Cisco en Almere Kennisstad zijn op 2 juli het project 'De Verzilvering' gestart. In dit pilotproject onderzoekt de gemeente hoe videotechnologie participatie en welzijn van mensen in de stad kan verhogen.
Ouderen Almere dichter bij elkaar door videotechnologie

De gemeente onderzoekt in de pilot hoe videocommunicatie belemmeringen als afstand en afnemende mobiliteit kan wegnemen. De gemeente wil hiermee de sociale en economische ontwikkeling van de stad versterken.

Live interactie

In de pilot wordt geëxperimenteerd met videotechnieken, zoals live interactie via Cisco's TelePresence. De pilot richt zich met name op het delen van een gezamenlijke passie, zoals fit blijven en muziek. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

HD-videoconferencing in de operatiekamer
Integrale kankercentra realiseren videoconferencing
Vidyo lanceert videoconferencing voor de zorg

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.