Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

App arts in opleiding nummer 1 neurologische apps

De applicatie van de Maastrichtse neurochirurg in opleiding Pieter Kubben staat op nummer 1 als het gaat om gedownloade apps voor neurochirurgie. In totaal vonden in een jaar tijd al ruim 60.000 gratis apps hun weg naar de iPhone, Android of iPad.
App arts in opleiding nummer 1 neurologische apps

Pieter Kubben heeft inmiddels drie gratis apps voor de iPhone gemaakt: NeuroMind, Safe Surgery en SLIC. NeuroMind bevat onder andere neurologische en neurochirurgische scores, anatomische afbeeldingen en in 2011 beslissingsondersteuning. Deze app is bijna 40.000 maal gedownload en staat in lijstjes zoals de ‘Top-10 Free iPhone Medical Apps for Healthcare Professionals’. Safe Surgery is een app op basis van de Safe Surgery Checklist van de WHO (ruim 3000 downloads) en SLIC is een beslissingsondersteunende app bij de behandeling van traumatisch nekletsel (ruim 4500 downloads). (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Arts in opleiding maakt medische apps
HagaZiekenhuis komt met app voor polikliniekbezoek
Android beste systeem voor medische applicaties

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.