Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Van Dorp installaties introduceert Salveo domoticasysteem

Van Dorp Zorg en Welzijn introduceert het e-health- en telemonitoringsysteem Salveo op de Nederlandse markt. Salveo is afkomstig uit Frankrijk en heeft als doel ouderen langer zelfstandig en veilig thuis te laten wonen.
Van Dorp installaties introduceert Salveo domoticasysteem

Salveo bestaat uit draadloze bewegingssensoren en contacten in de woning die informatie over het leefpatroon doorgeven naar de Salveo webserver in de meldkamer. De zorgverlener krijgt de informatie van zijn cliënt op overzichtelijke wijze gepresenteerd. Daarnaast zorgt de webserver voor alarmering van noodsituaties en signalering van afwijkende patronen. Hierdoor draagt Salveo significant bij aan preventieve zorgverlening. Nachtelijk dwalen, veelvuldig toiletbezoek, of een val in de badkamer of keuken, worden direct doorgegeven aan een zorgmedewerker. In het kader van self-empowerment kan de oudere natuurlijk ook de eigen gegevens bekijken en bespreken met verzorger of huisarts. Het Salveo systeem in de woning communiceert met de webserver via internet (IP) of via een telefoonlijn.

Zorg & ICT Beurs

Salveo wordt officieel gelanceerd tijdens de beurs Zorg & ICT (stand A.049), in de Jaarbeurs Utrecht op 16 t/m 18 maart. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Domotica nog geen alternatief voor fixatie verpleeghuisbewoners
Niko en Van Dorp gaan samenwerken in domotica
Universiteit Twente en Bruggerbosch doen domoticaonderzoek

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    m.dalstra

    dit lijkt ons wat voor mijn vader in huis kunt u ons hier over meer inlichtingen sturen of mailen onze vader woont zelfstandig is 84 jaar en demeterend

Of registreer u om te kunnen reageren.