Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Stappenplan helpt senioren bij 'e-socialiseren'

Het ICT-bedrijf Everest heeft een stappenplan ontwikkeld dat senioren moet helpen te 'e-socialiseren'. Het stappenplan laat senioren bekend raken met social media en er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Woonzorgvoorziening Zuylenstede, één van de drie locaties van Vecht en IJssel, zal als eerste zorginstelling gaan werken met dit stappenplan.
Stappenplan helpt senioren bij 'e-socialiseren'

In samenwerking met woonzorgvoorziening Zuylenstede in Utrecht heeft Everest onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het gebruik van moderne technologieën, internet en social media door senioren. Uit dit onderzoek blijkt dat senioren moeite hebben om de nieuwste ontwikkelingen bij te benen, terwijl moderne communicatiemiddelen en -technologieën juist deze mensen kunnen helpen om betrokken te blijven bij de samenleving.

Drempels

Door bij senioren angsten en drempels weg te nemen en het gebruik van moderne communicatiemiddelen te bevorderen, kunnen senioren digitaal re-integreren, ofwel e-socialiseren, in de samenleving, aldus Everest.

Effectiviteitstraject

Het initiatief voor het stappenplan is ontstaan uit een 'Persoonlijk Effectiviteitstraject' binnen Everest. Voor dit traject houdt een groep medewerkers van Everest zich jaarlijks bezig met het uitvoeren van een maatschappelijk verantwoorde opdracht.
 

Kosteloos

Op 29 februari start de pilot bij woonzorgvoorziening Zuylenstede en zal het stappenplan 'Senioren gaan e-socialiseren' worden gepresenteerd. Vanaf dan zal het stappenplan ook kosteloos beschikbaar zijn voor andere zorginstellingen. Het stappenplan is op te vragen via esociaal@everest.nl. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

PinkRoccade Healthcare en Everest gaan samenwerken
iPad omarmd door gehandicapten
De risico's van de iPad

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    noordeling

    Hoe sociaal is sociale media. Lijkt mij geen goed plan, maar ik ken het stappenplan.natuurlijk nog niet gelezen

  • no-profile-image

    adje rem

    Niet het welzijn van senioren ,maar het beperken van de financiele middelen is het doel. Veel ouderen hebben echter graag fysiek contact . Dat zie ik zelfs een ""touch-screen"" niet bewerken !!

Of registreer u om te kunnen reageren.