Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Engelse overheid stimuleert gebruik health apps

Het Engelse Department of Health heeft bijna 500 nieuwe en bestaande ideeën opgestuurd gekregen voor de ‘Maps en Apps’ campagne. De inzendingen zijn inmiddels beoordeeld door het publiek en een panel van het Department of Health.
Engelse overheid stimuleert gebruik health apps

Met de apps wil het Engelse ministerie voor Volksgezondheid ervoor zorgen dat mensen niet alleen hun mobiele apparaten gebruiken om in contact te blijven met vrienden of het nieuws te volgen. “De norm moet zijn dat mensen ook apps gebruiken om hun gezondheid te verbeteren en indien nodig de dichtstbijzijnde gezondheidsinstelling te vinden”, stelt Andrew Lansley, minister van Department of Health.

Populaire apps

Apps om langdurige ziektes of posttraumatische stress te managen, monitoringapps voor bijvoorbeeld bloeddruk en apps die mensen informatie geven over gezondheid of gezondheidsdiensten, werden het best beoordeeld. Meest populaire bestaande app is Moodscope. Hiermee kunnen mensen hun gesteldheid meten en bijhouden. Andere populaire app is Patients Know Best waar patiënten hun medische gegevens kunnen bekijken en wie deze informatie ook heeft bekeken.
(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP)

Lees ook:

UMC St Radboud lanceert drie nieuwe apps
Markt voor medische apps groeit enorm
Meerwaarde van hulp-apps niet bewezen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.