Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

McDonald’s haalt stappentellers terug

Stappentellers voor kinderen kunnen brandwondjes veroorzaken. Na enkele meldingen stopt McDonald's de actie.
stepit.mcdonalds.jpg

Dat laat een woordvoerder van McDonald's weten.

Stappenteller
Slechts een week heeft de actie van McDonalds’s geduurd. De fasfoodgigant besloot om stappentellers in de Happy Meals te stoppen. De actie liep alleen in de VS en Canada. Maar al snel bleek dat deze ‘Step it Activity Bands’ huidirritatie kunnen veroorzaken. Na enkele meldingen van ouders heeft McDonald’s de actie daarom gestopt. Alle stappentellers worden nu teruggehaald.

Veiligheid
In een reactie laat McDonald’s het volgende weten: ‘Nothing is more important to us than the safety of our customers and we are fully investigating this issue. Our restaurants are now offering our youngest guests an alternative Happy Meal toy.’

McDonald's
McDonald’s wilde met het alternatieve speelgoed kinderen aanzetten meer te bewegen. De 'Step it' is geinspireerd op populaire wearables als Fitbit en Jawbone. Het meet de loopsnelheid en de afstand. Het ging mis toen sommige kinderen last kregen van brandwondjes. Een moeder zette een foto van haar peuter op facebook

 

Of registreer u om te kunnen reageren.