Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zedendelinquenten geweerd uit de zorg

Voor artsen, verpleegkundigen en therapeuten wordt het moeilijker om een nieuwe baan te vinden als ze zijn veroordeeld voor een zedendelict. Minister Klink Volksgezondheid wil een zogeheten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht gaan stellen voor een aantal medische beroepen.

Dat heeft de minister gisteren geschreven aan de Tweede Kamer. Een zorgverlener die een VOG geweigerd is na een zedendelict, kan minstens tien jaar niet in de zorg aan de slag. Nu is het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag in de zorg nog de verantwoordelijkheid van de werkgever.

Vragen Tweede Kamer

Klink kondigde vorig jaar al aan een VOG in de zorg te onderzoeken na vragen vanuit de Tweede Kamer. Dit onderzoek is op een paar juridische punten na klaar. Vorig jaar bleek dat driekwart van de sollicitanten in de zorg geen verklaring heeft getoond. (ANP)

Lees ook:

Zorg screent slecht op zedenverleden
Eindhovense inrichting bekent zedenzaak
Seksueel misbruik gehandicapten slecht gemeld
16.750 euro boete voor niet melden van misbruik
Kinderziekenhuizen willen toch VOG

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.