Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Miljoenen extra voor personeel verslavingszorg

Minister Ab Klink van Volksgezondheid trekt dit jaar nog 7,5 miljoen uit om extra medisch personeel in de verslavingszorg aan te trekken. Klink voorziet dat er met name voor de verzorging van methadonverslaafden meer personeel nodig is. Vanaf 2009 gaat er zelfs jaarlijks 15 miljoen euro extra naar de zorg voor methadonpatiënten.

Klink schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat hij het extra geld alleen wil besteden als de instellingen voor verslavingszorg een bestaand registratiesysteem gaan gebruiken waarmee artsen precies kunnen zien hoeveel methadon en mogelijk andere medicatie een patiënt gebruikt. Dubbele verstrekkingen en overdoses moeten hiermee worden tegengegaan. Ook voorkomt een goede registratie illegale doorverkoop van drugs. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Prismant voorspelt personeelstekort zorg
Thuiszorg voor verslaafden
GGZ Drenthe houdt verslaafden niet binnen
Bekijk de hrm special >>

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.