Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Studenten vullen tekort kraamzorg op

Studenten van ROC Mondriaan in Den Haag worden deze zomer ingezet om het nijpende tekort aan kraamverzorgers op te lossen. Dit meldt het AD.

Studenten van de opleiding zorg en welzijn lopen de komende maanden een vakantiestage bij het kraamzorgbureau dat zorg verleent in Den Haag en randgemeenten. De studenten helpen de kraamverzorgers met huishoudelijk werk en het ontvangst van bezoek. Tegelijkertijd leren ze hoe ze een baby in bad doen en hoe ze luiers moeten verschonen. ROC Mondriaan is blij met het initiatief, omdat het met een tekort aan stageplekken kampt.

Capaciteit kraamverzorgers

De Haagse zorgverzekeraars Azivo, Delta Lloyd en Ohra werken ook aan een oplossing voor het tekort aan kraamverzorgers. Samen met verloskundigen en kraambureaus hebben zij het Meldpunt Kraamzorg geopend. Kraambureaus kunnen hier terecht om beschikbare hulp te melden. Gynaecologen en verloskundigen kunnen naar het Meldpunt bellen om zo direct te weten te komen waar er nog capaciteit is. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Oud-kraamhulp wil baan niet terug
Personeelsopbouw verschilt sterk per zorgsector
Achmea publiceert rapportcijfers kraamzorgaanbieders

Administrator

6 reacties

 • no-profile-image

  p.a.nooren@live.nl

  Het allermooiste beroep dat ik op mijn 43e jaar echt heb ontdekt is de kraam. Alleen ben ik op zoek naar een goede opleiding, zodat ik mijn droom kan waar maken.

 • no-profile-image

  p.a.nooren@live.nl

  Het allermooiste beroep dat ik op mijn 43e jaar echt heb ontdekt is de kraam. Alleen ben ik op zoek naar een goede opleiding, zodat ik mijn droom kan waar maken.

 • no-profile-image

  p.a.nooren@live.nl

  Het allermooiste beroep dat ik op mijn 43e jaar echt heb ontdekt is de kraam. Alleen ben ik op zoek naar een goede opleiding, zodat ik mijn droom kan waar maken.

 • no-profile-image

  p.a.nooren@live.nl

  Het allermooiste beroep dat ik op mijn 43e jaar echt heb ontdekt is de kraam. Alleen ben ik op zoek naar een goede opleiding, zodat ik mijn droom kan waar maken.

 • no-profile-image

  p.a.nooren@live.nl

  Het allermooiste beroep dat ik op mijn 43e jaar echt heb ontdekt is de kraam. Alleen ben ik op zoek naar een goede opleiding, zodat ik mijn droom kan waar maken.

 • no-profile-image

  p.a.nooren@live.nl

  Het allermooiste beroep dat ik op mijn 43e jaar echt heb ontdekt is de kraam. Alleen ben ik op zoek naar een goede opleiding, zodat ik mijn droom kan waar maken.

Of registreer u om te kunnen reageren.