Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gepensioneerde artsen helpen bij tekort

MedicalWork is een soort uitzendbureau voor gepensioneerde artsen die als eigen ondernemer willen doorwerken. Ziekenhuizen of privé-klinieken kunnen hun personeelstekorten op deze manier oplossen.

Steef van 't Pad Bosch, eigenaar van het bedrijf, meent dat gepensioneerde artsen die de wens hebben om bezig te blijven met hun specialisme op tijdelijke en flexibele basis op deze manier kunnen blijven werken.

Langzaam afbouwen

Medisch specialisten bouwen liever hun carrière langzaam af vanwege de grote investering in kennis en tijd. “Ze houden zich niet meer bezig met het daadwerkelijke snijden, maar houden toezicht of stellen diagnoses”, legt Van 't Pad Bosch uit. “Veel ziekenhuizen hebben behoefte aan artsen die deeltijd werken omdat er soms iemand uitvalt door ziekte. Ook onderbezetting en zwangerschap kunnen op deze manier opgevuld worden.”

Tekort

MedicalWork stelt dat het tekort aan medisch specialisten binnen 5 jaar aanzienlijk zal toenemen. Vanwege de vergrijzing onder de medisch specialisten stopt circa 17% van het aantal medisch specialisten met werken, hiervan blijft 40% graag flexibel en op tijdelijke basis werken. (Zorgvisie - Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

'Specialist in deeltijd werkt net zo hard'
Medisch specialisten dagen Klink voor de rechter
Instellingen weinig flexibel met personeel

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.