Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gepensioneerde artsen helpen bij tekort

Redactie Zorgvisie
MedicalWork is een soort uitzendbureau voor gepensioneerde artsen die als eigen ondernemer willen doorwerken. Ziekenhuizen of privé-klinieken kunnen hun personeelstekorten op deze manier oplossen.

Steef van ’t Pad Bosch, eigenaar van het bedrijf, meent dat gepensioneerde artsen die de wens hebben om bezig te blijven met hun specialisme op tijdelijke en flexibele basis op deze manier kunnen blijven werken.

Langzaam afbouwen

Medisch specialisten bouwen liever hun carrière langzaam af vanwege de grote investering in kennis en tijd. “Ze houden zich niet meer bezig met het daadwerkelijke snijden, maar houden toezicht of stellen diagnoses”, legt Van ’t Pad Bosch uit. “Veel ziekenhuizen hebben behoefte aan artsen die deeltijd werken omdat er soms iemand uitvalt door ziekte. Ook onderbezetting en zwangerschap kunnen op deze manier opgevuld worden.”

Tekort

MedicalWork stelt dat het tekort aan medisch specialisten binnen 5 jaar aanzienlijk zal toenemen. Vanwege de vergrijzing onder de medisch specialisten stopt circa 17% van het aantal medisch specialisten met werken, hiervan blijft 40% graag flexibel en op tijdelijke basis werken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

‘Specialist in deeltijd werkt net zo hard’

Medisch specialisten dagen Klink voor de rechter

Instellingen weinig flexibel met personeel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.