Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gewonde bij brand in ziekenhuis in St. Jans Gasthuis

Bij een brand in St. Jans Gasthuis in Weert is een patiënte zwaar gewond geraakt. Er woedde brand op een kamer waar cardiologische en longpatiënten verblijven.
Gewonde bij brand in ziekenhuis in St. Jans Gasthuis

Vijf patiënten uit naastgelegen patiëntenkamers zijn uit voorzorg geëvacueerd naar andere kamers binnen het ziekenhuis. Deze patiënten maken het goed. Hoe de brand in het ziekenhuis is ontstaan, is nog onduidelijk. De politie start vandaag een onderzoek.

Binnen dertig minuten

Bij het ontdekken van de brand hebben vier medewerkers in eerste instantie zelf geprobeerd de brand te blussen. Dit werd later overgenomen door de brandweer. Binnen dertig minuten na de melding kon de brandweer het sein 'brand meester' geven.

Opnamestop

Het ziekenhuis heeft een tijdelijke opnamestop ingesteld voor cardiologische-, long-, en internegeneeskundepatiënten. Het OK-programma van vandaag heeft gewoon doorgang. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)Lees ook:

Vrouw overleden na brand in verzorgingshuis
Brand in verzorgingshuis van Cordaan
Brand bij Sherpa waarschijnlijk aangestoken

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.