Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuw overleg cao VVT aan zijden draadje

Werkgeversorganisatie ActiZ heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuw overleg op woensdag over de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Vakbondsman Aaldert Mellema van CNV Publieke Zaak zegt dat de bonden pas op de uitnodiging in zullen gaan als ook het levensfasebeleid op de agenda staat.
Nieuw overleg cao VVT aan zijden draadje

Onderhandelingen over de cao VVT zijn al meerdere malen vastgelopen op het punt van de leeftijdsuren voor medewerkers. De bonden zijn fel tegen de veranderingen van de huidige leeftijdsurenregeling, die de werkgevers willen opnemen in de nieuwe cao. Volgens Mellema zullen de onderhandelingen slechts hervat worden als ActiZ de eisen van de bonden serieus neemt over de overgangstijden en het levensfasebeleid. Als dat niet gebeurt, zullen de bonden door middel van acties de druk opvoeren. “Het zullen geen ludieke acties meer zijn. Met de onderbezetting in de zomer is een staking misschien niet het juiste instrument. Maar we zullen zeker acties uitvoeren die gevoeld zullen worden door de werkgevers.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Cao-onderhandelingen VVT weer vast
Werkgevers willen totaalonderhandeling cao VVT
Overleg cao VVT opnieuw vastgelopen
Nieuw overleg over cao VVT

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Anneke

  Nog even en we zijn als vrijwilligers aan het werk voor Actiz. Ophouden dus met het geleuter en aan de slag met acties, zoals de werknemers in de schoonmaakbranche.

 • no-profile-image

  Evi

  [Met de onderbezetting in de zomer is een staking misschien niet het juiste instrument.]

  En zo blijven wij dus chantabel we mogen pas harde aktie ondernemen als het iedereen uitkomt, daarom hebben akties in de verpleging/zorg ook nooit het gewenste effect. Vuilnismensen staken als er een Tour of Giro is, dan merk je pas hoezeer hun werk nodig is.
  Ik ben voor harde acties, licht op tijd de patienten en hun familie in en dan maximaal zondagsdiensten. De meeste mensen hebben hier begrip voor.
  Het is niet alleen voor de ouderen dat het terugdringen van de leeftijdsuren belangrijk is. Iedereen wordt ouder, toch?

Of registreer u om te kunnen reageren.