Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nieuw overleg cao VVT aan zijden draadje

Werkgeversorganisatie ActiZ heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuw overleg op woensdag over de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Vakbondsman Aaldert Mellema van CNV Publieke Zaak zegt dat de bonden pas op de uitnodiging in zullen gaan als ook het levensfasebeleid op de agenda staat.
Nieuw overleg cao VVT aan zijden draadje

Onderhandelingen over de cao VVT zijn al meerdere malen vastgelopen op het punt van de leeftijdsuren voor medewerkers. De bonden zijn fel tegen de veranderingen van de huidige leeftijdsurenregeling, die de werkgevers willen opnemen in de nieuwe cao. Volgens Mellema zullen de onderhandelingen slechts hervat worden als ActiZ de eisen van de bonden serieus neemt over de overgangstijden en het levensfasebeleid. Als dat niet gebeurt, zullen de bonden door middel van acties de druk opvoeren. “Het zullen geen ludieke acties meer zijn. Met de onderbezetting in de zomer is een staking misschien niet het juiste instrument. Maar we zullen zeker acties uitvoeren die gevoeld zullen worden door de werkgevers.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Cao-onderhandelingen VVT weer vast

Werkgevers willen totaalonderhandeling cao VVT

Overleg cao VVT opnieuw vastgelopen

Nieuw overleg over cao VVT

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. [Met de onderbezetting in de zomer is een staking misschien niet het juiste instrument.]
    En zo blijven wij dus chantabel we mogen pas harde aktie ondernemen als het iedereen uitkomt, daarom hebben akties in de verpleging/zorg ook nooit het gewenste effect. Vuilnismensen staken als er een Tour of Giro is, dan merk je pas hoezeer hun werk nodig is.
    Ik ben voor harde acties, licht op tijd de patienten en hun familie in en dan maximaal zondagsdiensten. De meeste mensen hebben hier begrip voor.
    Het is niet alleen voor de ouderen dat het terugdringen van de leeftijdsuren belangrijk is. Iedereen wordt ouder, toch?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.