Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Werkgevers zorg verhogen loonbod

Als het aan de werkgevers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg ligt, krijgen werknemers een jaarlijkse loonsverhoging van 1 procent. Werkgeversorganisaties ActiZ en BTN maakten hun verhoogde loonbod vrijdag bekend.
Werkgevers zorg verhogen loonbod

De onderhandelingen voor de nieuwe cao in de sector liepen eerder stuk. Zorgpersoneel is al tot kleine acties overgegaan, omdat het behoud van koopkracht eist, wat neerkomt op een loonsverhoging van 1,5 procent.

'Er komt maar geen overleg'

Volgens de werkgevers weigeren de bonden om de tafel te gaan zitten. "Eigenlijk wilden we dit bod al in mei doen, maar er komt maar geen overleg", zei een woordvoerder van ActiZ. Werkgevers stuurden het loonbod vrijdag dan ook per post naar de werknemersorganisaties.

Eenmalige uitkering

Naast de loonsverhoging van 1 procent in 2010 en 2011 bieden zij een extra eenmalige uitkering van 0,4 procent dit jaar en 0,25 procent in 2011. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Actie bij Tamarinde voor cao VVT geslaagd’t
Nieuw overleg cao VVT aan zijden draadje

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Stank voor dank

    Willen de vakbonden eens goed gaan kijken wat de leden van de Raden van Bestuur er de laatste jaren erbij hebben gekregen!!

  • no-profile-image

    Noordwijker

    Ik geloof dat de werkgevers knettergek zijn geworden. Denken ze echt dat we hier nog intrappen? AKTIE!!!!!!

Of registreer u om te kunnen reageren.