Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Werkgevers zorg verhogen loonbod

Mark van Dorresteijn
Als het aan de werkgevers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg ligt, krijgen werknemers een jaarlijkse loonsverhoging van 1 procent. Werkgeversorganisaties ActiZ en BTN maakten hun verhoogde loonbod vrijdag bekend.
Werkgevers zorg verhogen loonbod

De onderhandelingen voor de nieuwe cao in de sector liepen eerder stuk. Zorgpersoneel is al tot kleine acties overgegaan, omdat het behoud van koopkracht eist, wat neerkomt op een loonsverhoging van 1,5 procent.

‘Er komt maar geen overleg’

Volgens de werkgevers weigeren de bonden om de tafel te gaan zitten. “Eigenlijk wilden we dit bod al in mei doen, maar er komt maar geen overleg”, zei een woordvoerder van ActiZ. Werkgevers stuurden het loonbod vrijdag dan ook per post naar de werknemersorganisaties.

Eenmalige uitkering

Naast de loonsverhoging van 1 procent in 2010 en 2011 bieden zij een extra eenmalige uitkering van 0,4 procent dit jaar en 0,25 procent in 2011. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Actie bij Tamarinde voor cao VVT geslaagd’t

Nieuw overleg cao VVT aan zijden draadje

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.