Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Medische studenten organiseren drankmarathon

Twee medische studenten in Gent willen een marathon alcohol drinken houden: 24 uur aan een stuk alcohol drinken. Ruim vierduizend medestudenten meldden zich al aan voor de marathon op 14 februari. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.
Medische studenten organiseren drankmarathon

De twee 20-jarige studenten lieten zich inspireren door de Amerikaanse tv-serie Blue Mountain State over het campusleven. “Het lijkt ons leuk dit ook eens te doen”, zeggen ze in de Vlaamse krant.

Kritiek

Deskundigen waarschuwen voor de gevolgen. “Juist zij zouden beter moeten weten”, aldus de directrice van de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen. Zij waarschuwt voor alcoholvergiftiging en het gevaar van coma. Van de kritiek lijken de studenten zich niets aan te trekken. Volgens de studenten weet iedereen hoeveel hij kan verdragen. Het moet in de eerste plaats een leuk feestje worden. “Het is niet de bedoeling dat je je kapotzuipt”, benadrukken zij. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

6 reacties

 • no-profile-image

  Frans

  geen verantwoordelijkheidsgevoel
  volstrekt ongeschikt om arts te worden

 • no-profile-image

  J.C. Helder

  Help, de dokter (ver)zuipt

 • no-profile-image

  Edzard Braam

  Zo lust ik er nog wel een paar !

 • no-profile-image

  Annelies

  Waarom kozen zij een studie medicijnen?

 • no-profile-image

  Tom

  Binnensmonds mompel ik over belgen en domheid. Buitensmonds vraag ik me af of iedereen over 10 jaar nog naar België kan om snel geholpen te worden: "Maar nee meneer, uw arts zit die week op het Korsakov-congres. Ja, om privéredenen begrijpt u."

 • no-profile-image

  Christina Brucks, beleidsmedewerker

  Bezopen!

Of registreer u om te kunnen reageren.