Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Medische studenten organiseren drankmarathon

Mark van Dorresteijn
Twee medische studenten in Gent willen een marathon alcohol drinken houden: 24 uur aan een stuk alcohol drinken. Ruim vierduizend medestudenten meldden zich al aan voor de marathon op 14 februari. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.
Medische studenten organiseren drankmarathon

De twee 20-jarige studenten lieten zich inspireren door de Amerikaanse tv-serie Blue Mountain State over het campusleven. “Het lijkt ons leuk dit ook eens te doen”, zeggen ze in de Vlaamse krant.

Kritiek

Deskundigen waarschuwen voor de gevolgen. “Juist zij zouden beter moeten weten”, aldus de directrice van de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen. Zij waarschuwt voor alcoholvergiftiging en het gevaar van coma. Van de kritiek lijken de studenten zich niets aan te trekken. Volgens de studenten weet iedereen hoeveel hij kan verdragen. Het moet in de eerste plaats een leuk feestje worden. “Het is niet de bedoeling dat je je kapotzuipt”, benadrukken zij. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.