Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nellieke de Koning directeur bij GGZ Noord-Holland-Noord

Psychiater Nellieke de Koning is per 1 maart gestart als nieuwe directeur behandelzaken van de divisie kortdurende psychiatrie van GGZ Noord-Holland-Noord. Samen met de directeur organisatie kortdurende psychiatrie, Lucretia d’Fonseca, geeft zij leiding aan deze divisie.
Nellieke de Koning directeur bij GGZ Noord-Holland-Noord

De divisie kortdurende psychiatrie biedt behandeling aan kinderen en (jong)volwassenen met ernstige psychische en psychiatrische problemen. GGZ Noord-Holland-Noord kondigt innovaties aan op deze divisie. Binnen de kortdurende psychiatrie zijn de innovaties gericht op behandeling van stoornissen via internet en het implementeren van zorgpaden toegesneden op de verschillende stoornissen. Cliënten krijgen een snelle toeleiding naar evidence based behandelvormen. De intensieve zorg is bezig met een overgang naar meer ambulant werken. De organisatie biedt cliënten ambulante crisiszorg thuis of dicht bij huis met behulp van Intensive Home Treatment teams.

Kortdurende psychiatrie

De Koning: “Het feit dat de divisie kortdurende psychiatrie zeer divers is en in ontwikkeling spreekt mij erg aan. Ik vind het leuk om mee te kunnen werken aan nieuwe ontwikkelingen, waarbij de kwaliteit van de behandeling centraal staat en ook het plezier in het werk van de professionals een belangrijk aandachtspunt blijft. In tijden dat er steeds minder geld beschikbaar is voor de ggz, is dat geen makkelijke opdracht. Ik verwacht ook niet dat deze baan makkelijk zal zijn; wel dat er binnen deze divisie veel professionals zijn die goede ideeën hebben. Met elkaar kun je enorm veel kracht genereren. Daar hoop ik een bijdrage aan te kunnen leveren. In de eerste kennismakingsgesprekken ben ik echt onder de indruk geraakt van wat de divisie kortdurende psychiatrie het afgelopen jaar al voor elkaar heeft gekregen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Drieënhalf miljoen euro voor GGZ Noord-Holland-Noord
Marijke van Putten wordt directeur Innovatie GGZ Noord-Holland-Noord
Hans de Bont verlaat GGZ Noord-Holland-Noord

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april

Of registreer u om te kunnen reageren.