Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Korte broek tegen bezuinigingen

Werknemers van ggz-aanbieders In de Bres, Op de Brug en Stichting Terwille gingen afgelopen dinsdag met een afgeknipte broek naar het werk. Met de kortebroekenactie protesteren zij tegen de bezuinigingen in de ggz.
Korte broek tegen bezuinigingen

“Iedereen moet de broekriem strakker aantrekken, wij als ggz ook, maar door de bezuinigingen onevenredig af te wenden op GGZ cliënten wordt deze groep dubbel gepakt”, aldus bestuurder Anne Jan Kok van GGZ In de Bres en Op de Brug in Drachten. “Met het aangekondigde beleid moeten met name zij de financiële klappen opvangen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Ggz protesteert tegen bezuinigingen
Schippers past maatregelen eigen bijdrage ggz aan
Meerderheid tegen invoering eigen bijdragen ggz
GGZ Friesland vindt opnamestop onverantwoord

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.