Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Dichterbij ontslaat 530 medewerkers

Gehandicaptenzorginstelling Dichterbij in Brabant, Limburg en Gelderland neemt de komende twee jaar afscheid van 530 van de in totaal 5000 medewerkers. Dat staat in een adviesaanvraag over een reorganisatie als gevolg van forse bezuinigingen.
Dichterbij ontslaat 530 medewerkers
Foto: ANp Xtra

Tot eind 2015 verdwijnen 273 voltijdbanen maar omdat veel mensen in deeltijd werken treft de reorganisatie 530 werknemers.

Gedwongen ontslagen

De meeste banen verdwijnen bij ondersteunende diensten. Gedwongen ontslagen zijn daarbij onvermijdelijk, blijkt uit een woensdag uitgegeven verklaring van Dichterbij. In de zorg denkt Dichterbij het banenverlies met natuurlijk verloop op te kunnen vangen.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.