Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Abvakabo voert actie in 300 verzorgingshuizen

Vakbond Abvakabo FNV voert vandaag op 300 plekken in Nederland actie voor goede zorg met een goede cao.
Abvakabo voert actie in 300 verzorgingshuizen
Foto: ANP Robin van Lonkhuijzen

Zorgverleners zullen donderdag in 300 verpleeg- en verzorgingshuizen in actiekleding naar het werk gaan. 'Omdat de zorg altijd doorgaat, zullen zij een symbolische staking organiseren van 1 minuut en een foto van maken van deze actie', zo laat Abvakabo FNV weten. 'Op andere plaatsen vindt een langere werkonderbreking plaats waarbij zorgverleners iets leuks organiseren voor de cliënten.' De insteek van de werkonderbrekingen zijn een nieuwe onderhandeling voor een nieuwe, gezamenlijke cao voor de verpleging, verzorging en thuiszorg (cao vvt).

Of registreer u om te kunnen reageren.