Aandelen Bernhoven bv liggen klaar

Bernhoven meldde eind augustus het bestaande participatiemodel voor medisch specialisten open te stellen voor al het personeel. Het Udense ziekenhuis had zijn stichtingsmodel eerder al omgezet naar een besloten vennootschap. De aandelen van de bv zijn echter nog niet gewaardeerd. Totdat winstuitkering dat zinvol maakt, laat Bernhoven ze rusten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Bernhoven

Wetgeving om winstuitkering in de intramurale zorg mogelijk te maken, staat sinds deze zomer in Den Haag weer op de agenda, maar politieke besluitvorming is er nog niet. Daarom bestaat de participatie van artsen en overig personeel bij Bernhoven uit obligaties (leningen) die later kunnen worden omgezet in aandelen. Wanneer het meer dan tien jaar duurt voordat de wet is aangepast, betaalt het ziekenhuis de obligaties terug. In de tussentijd ontvangen de deelnemers 4 procent rente per jaar. Ook schenkt Bernhoven obligaties ter waarde van 100 euro per jaar, gedurende maximaal vijf jaar, als een moderne vorm van gratificatie aan

0
1549

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.