Hernieuwd pleidooi voor persoonsvolgend budget

Zorg in natura is vaak nog niet passend, maar om zelf zorg te organiseren vanuit een persoonsgebonden budget hebben cliënten een hoop administratieve vaardigheden nodig. Om ook patiënten die deze vaardigheden missen meer keuzevrijheid in de zorg te geven, hernieuwen Per Saldo en Pure IPVB hun pleidooi voor een persoonsvolgend budget. Op 14 mei gingen zij hierover in gesprek met leden van de Tweede Kamercommissie VWS.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
pgb's
Foto: Fotolia

Met een persoonsvolgend budget zouden mensen die zorg nodig hebben hiervoor een indicatie krijgen met een bijbehorend budget. De inhoud van de zorg kan dan met een zorgverlener naar keuze worden afgestemd, terwijl de financiële administratie tussen de zorgverlener en de indicerende partij kan worden afgehandeld. Een persoonsvolgend budget is met name geschikt voor mensen die langdurige zorg nodig hebben, maar niet voldoende in staat zijn om de administratieve last te dragen van een pgb, zoals kwetsbare ouderen en gehandicapten.

Eigen initiatief

Volgens Silke Kuipers, beleidsadviseur bij Per Saldo, is de behoefte om zorg vrijer in te kunnen vullen groot,

0
299

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.