Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Aanmelding Talent van het Jaar van start

Mark van Dorresteijn
Zorgvisie heeft de aanmelding voor Talent van het Jaar weer opengesteld. Zorgmanagers onder de 40 jaar kunnen zich aanmelden of worden voorgedragen. De winnaar ontvangt de Zorgvisie Talent van het Jaar award en een geldprijs van 50.000 euro van Fonds NutsOhra voor een project dat leidt tot verbetering van de zorg.
Aanmelding Talent van het Jaar van start

De prijs is ingesteld door Zorgvisie nadat het vakblad constateerde dat er relatief weinig aandacht is voor de prestaties van jonge zorgmanagers. Het Talent van het Jaar moet opvallen door een gedurfd of vernieuwend initiatief. Het kan gaan om de aanpak van een vraagstuk, het opzetten van een project of het neerzetten van een bepaalde prestatie. Het initiatief of project moet overdraagbaar zijn en leiden tot verbetering van de zorg. De zorgmanager moet ondernemend zijn als het gaat om verbetering van de zorg. En hij moet dicht bij het operationele proces staan.

Talent van het Jaar

In 2013 ging de titel Talent van het Jaar naar Dennis van Veghel. Hij is manager van de maatschap cardiologie en cardiothoracale chirurgie in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Van Veghel is projectleider van het project Meetbaar Beter dat de resultaten van behandelingen door de maatschap transparant maakt voor patiënten en verzekeraars. Steeds meer maatschappen sluiten zich bij dit project aan. ‘Van Veghel is erg gericht op de patiënt. Inhoudelijk sterk en heeft een boeiend verhaal. Hij heeft een zekere bescheidenheid, maar is duidelijk over zijn eigen rol als manager. Tot slot is hij sterk in het leggen van relaties en het betrekken van anderen bij zijn project’, aldus juryvoorzitter André Rouvoet over de prestaties van Dennis van Veghel.

Procedure en aanmelden

Aanmelden kan tot en met 31 december 2013.
> Aanmeldformulier
> Bekijk de criteria en procedure
> Dossier Talent van het Jaar

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.