Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Aantal dieetconsulten is gehalveerd, diëtistenclub failliet

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Patiënten met voedingsproblemen en mensen met obesitas laten massaal hun bezoek aan de diëtist schieten omdat ze dit zelf moeten betalen.

Nu dieetadvies sinds 1 januari niet meer in het basispakket zit, is het aantal consulten gehalveerd. Dat schrijft De Volkskrant vandaag.

Faillissement

De krant baseert zich op een inventarisatie van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten waaruit blijkt dat de vierduizend diëtisten in ons land tot 60 procent minder afspraken hebben. Dit leidde vorige week tot het faillissement van diëtisten vereniging Liv voeding- & leefstijladvies. Netwerk De Diëtheek houdt het naar eigen zeggen het eerste kwartaal nog vol, maar vreest voor de toekomst. Lees meer in De Volkskrant. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.