Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanvullende zorgverzekeringen opnieuw duurder

De premies van aanvullende verzekeringen worden het komende jaar opnieuw fors duurder. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl.

Van de premies die nu bekend zijn, stijgen de aanvullende verzekeringen in 2009 gemiddeld met acht procent. Als uitschieters noemt Independer Delta Lloyd met een stijging van 40 procent in hun uitgebreide aanvullende verzekering, en Univé met een stijging aan van 33 procent in een van hun aanvullende verzekeringen.

Verlies op basispremie

Het afgelopen jaar stegen de premies van aanvullende verzekeringen gemiddeld tien procent. “Door aanvullende premies te verhogen lijken zorgverzekeraars de verliezen op de basispremie te willen compenseren”, aldus Independer. De meeste zorgpremies voor de basisverzekering worden het komende jaar nauwelijks verhoogd. De zorgverzekeraars hebben volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) in het eerste half jaar van dit jaar 88 miljoen euro verloren op de basisverzekering. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Agis investeert in Amsterdam

DSW komt met lagere premie

Eerste zorgpremie 2008 bekend

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.